Infokioskit

Infokioskilla tarkoitetaan kosketusnäytöllistä toteemia. Infokioskit ovat näppärä tapa tarjota tietoa automatisoidusti käyttäjälle.

Infokioskeja käytetään esimerkiksi oppilaitoksissa, yritysten aulatiloissa tai kauppakeskuksissa, joissa käyttäjän on helppo löytää etsimänsä tieto kosketusnäytön kautta. Infokioski on uudenlainen palvelumuoto käyttäjille ja se voi joissakin tapauksissa korvata perinteisen, miehitetyn infopisteen.

Infokioskin sisältönä voi olla vaikkapa 2D tai 3D kartta, joka näyttää tien käyttäjän valitsemaan kohteeseen. Toteemeissa voidaan hyödyntää myös QR – koodia sekä NFC – sirua. Kauppakeskuksissa tämä näkyy siten, että kuluttaja voi käyttää karttasovellusta omalla päätelaitteellansa. Näin voimme helpottaa kauppakeskuksessa navigointia sekä liikkumista.

Infokioskit voivat toimia myös täysin uudenlaisena myyntikanavana, kuten ViWellin Kiinteistömaailmalle toimittamassa ratkaisussa. Asunnonvaihdosta kiinnostunut asiakas voi selata vapaita asuntoja itsenäisesti kosketusnäytöltä. Kiinnostavan kiinteistökohteen löytyessä asiakkaalla on mahdollisuus syöttää yhteystietonsa näytölle, joka välittää tiedon suoraan asunnon välittäjälle. Kiinteistömaailman tapauksessa asiakkaat käyttävät kosketusnäyttöjä myymälöiden ulkopuolelta näyteikkunoiden lävitse (ViWell SmartWindow).